Wybór odpowiedniej taśmy do maszyny piekarniczej ma kluczowe znaczenie, jeśli chcemy produkować pieczywo wysokiej jakości.
W ciągu ostatniej dekady gusta konsumentów, znacznie się zmienił. Spożycie białego pieczywa jest zastępowane pieczywem pełnoziarnistym, wieloziarnistym i różnymi mieszankami bogatymi w witaminy i minerały.
Konsumenci pragną większej różnorodności smaków i konsystencji, oraz chcą czerpać korzyści zdrowotne z konsumpcji pieczywa. Teraz do obsługi procesów produkcji chleba w piekarni, potrzeba szerszej gamy taśm piekarniczych.
Taśma powinna współgrać z ciastem a także maszyną w jakiej jest zainstalowana
Taśmy transportujące, muszą być kompatybilne zarówno z maszynami, jak i składnikami używanymi do produkcji pieczywa. Przy wyborze odpowiedniej taśmy należy wziąć pod uwagę takie czynniki, jak temperatura, wilgotność i konsystencja ciasta. Czysty Wypiek oferuje pasy przenośnikowe o różnej konstrukcji, aby znieść trudne warunki panujące w piekarniach oraz sprostać wymaganiom niezbędnym do produkcji chleba wysokiej jakości.
Elastyczność
Podczas transportu produktu pomiędzy maszynami — czy to zrzut ciasta, formowanie rolki, czy precyzyjne przenoszenie gotowego produktu — zdolność taśmy do zginania się na końcu transportera lub wytrzymałość na uderzenia noża dzielarki. jest kluczowym czynnikiem przy wyborze odpowiedniej taśmy. Nasi dobrze wyszkoleni specjaliści, mogą dobrać taśmę o odpowiedniej elastyczności do zastosowania w Waszej maszynie piekarniczej.
Charakterystyka odbierania i szybkości przenoszenia produktów
Zdolność pasa do odbierania, a także przenoszenie produktu we właściwym czasie wpływa na szybkość pracy a także daje wymierne korzyści finansowe, jeśli zostaną dobrane odpowiednie taśmy do każdego etapu produkcji pieczywa. Odpowiedni materiał i struktura taśmy, znacznie optymalizuje pracę w piekarni. Jeśli chcesz dobrać odpowiednią taśmę do swojej maszyny zapraszamy do kontaktu z firmą Czysty Wypiek.
Telefon: +48 531 528 233
e-mail: kontakt@piekarnie24.pl